Gastro hrnce – polovina úspěchu kvalitní kuchyně
Můžete mít báječného šéfkuchaře, maximálně milý personál, krásný interiér restaurace, fantastické menu. Ale jak nebudete mít kvalitní zázemí, s vysněným úspěchem nepočítejte. Proto dbejte na kvalitní gastro hrnce.
Gastro hrnce – výběr
Jak název napovídá, gastro hrnce nejsou primárně určené pro kuchyně domácností. Zde totiž nepotřebujete vařit ve velkém a zoptimalizovat proces přípravy menu v restauraci. Nejde však jen o velikost, záleží i na materiálu a funkcích. U sebe doma jistě nepotřebujete různé vychytávky na to, abyste najednou připravili několik tažených vývarů. V gastro provozu je to však něco jiného. Kuchaři ocení různé druhy nejen hrnců, specifických dle typu přípravy pokrmů. Určitě by v profesionální kuchyni neměly chybět gastro hrnce, které mají objem alespoň 10 litrů. Existují však i ty s objemem skoro 100 litrů. Nejpraktičtější jsou kvalitní kousky z nerezové oceli, které využijete na všechny typy sporáků. Optimální je, pokud jsou určené na klasickou sklokeramickou desku, plynový sporák, indukci a budou se hodit i do trouby. V neposlední řadě je skvělé, když mu nebude vadit ani myčka na nádobí. A v této souvislosti můžeme zmínit i náročnou práci při čištění nádobí. Proto oceníte i povrch, který je například vysoce leštěný, tudíž odstranit z něj usazeniny je snadné.
Hrnce pro profesionální kuchyni
Co se týká povrchu hrnců, i ty hůře čistitelné mají své přednosti. V keramických se rovnoměrněji rozloží teplo, ocelový hrnec zase hodně vydrží, což se osvědčí v intenzivním provozu. Je také dobré myslet na skladnost. Někdy je lepší si místo dvaceti 10litrových hrnců koupit sety o různých objemech, které pak snadno naskládáte na sebe, čímž ušetříte místo. Podívejte se na nabídku gastro zboží na webu Odkulinare.cz. Vybavíte si nejen svoji domácí kuchyni, ale i profesionální zázemí.